Filme artistice

ObsAceasta pagina face o trecere in revista a filmelor care contin subiecte despre Asigurari, fie si tangential tratate, oferind si trailere sau fragmente din acele filme.

Cedar Rapids (Asiguratorul)

An Regia IMDb Gen
2011 Miguel Arteta 6,3 comedie

Actori principali: Ed Helms, John C. Reilly, Anne HecheSigourney Weaver

Tim Lippe (Ed Helms) este trimis la Cedar Rapids, statul Iowa pentru a reprezenta compania sa la o conferinta anuala de asigurari. Ceea ce credea el ca va insemna intalnirea cu cei mai buni din bransa, capata alte nuante, treptat.

Along Came Polly (Surpriza: vine Polly!)

An Regia IMDb Gen
2004 John Hamburg 5,9 comedie romantica

Actori principali: Ben StillerJennifer AnistonPhilip Seymour HoffmanAlec BaldwinHank AzariaKevin Hart

Reuben Feffer (Ben Stiller) este un analist de risc de la o cunoscuta companie de asigurari. Acesta isi vede foarte repede compromisa proaspata casatorie. Intamplarea face sa se intalneasca cu o veche colega de liceu Polly Prince (Jennifer Aniston), ce are un stil de viata total diferit cu prudentul Reuben; cu toate acestea, se pare ca vorba „contrariile se atrag” se aplica.

Love and Death (Dragoste si moarte)

An Regia IMDb Gen
1975 Woody Allen 7,8 comedie

Actori principali: Woody Allen, Diane Keaton

In Rusia tarista, un soldat nevrotic si varul sau indepartat concep un complot de asasinare a lui Napoleon. Desi tema filmului este cu totul alta, spre final, Boris (Woody Allen), face trimitere, intr-o maniera pamfletara, la agentii de asigurari: „La urma urmei, sunt lucruri mai rele in viata decat moartea. Adica, daca v-ati petrecut vreodata o seara cu un agent de asigurare, stiti exact despre ce vorbesc„. Fragmentul este redat si in clipul de mai jos.

Bridge of Spies (Podul spionilor)

An Regia IMDb Gen
2015 Steven Spielberg 7,6 drama

Actori principali: Tom Hanks, Alan Alda

In timpul Razboiului Rece, un avocat american, specialist in dreptul asigurarilor, este recrutat pentru a apara, in instanta de judecata, un spion sovietic arestat, iar apoi ajuta CIA pentru a facilita un schimb de spioni.

The Walk (Sfideaza limitele)

An Regia IMDb Gen
2015 Robert Zemeckis 7,4 biografic, aventura

Actori principali: Joseph Gordon-LevittBen KingsleyCharlotte Le Bon

Francezul Philippe Petit, un artist in mersul pe sarma, la mari inaltimi, a devenit celebru pentru reusita din data de  6 august 1974, cand a traversat de pe un turn pe celalalt cunoscutele World Trade Center (distruse, din pacate, la 11.09.2001). Interesant este ca a facut acest lucru, cu o saptamana inainte de ziua lui de nastere (13 august). In aceasta aventura, din echipa pe care si-a creat-o, facea parte si Barry Greenhouse (Steve Valentine), care lucra in domeniul asigurarilor de viata.

Groundhog Day (Ziua cartitei)

An Regia IMDb Gen
1993 Harold Ramis 8,0 comedie romantica, fantasy

Actori principali: Bill Murray, Andie MacDowell, Chris ElliottStephen Tobolowsky

Phil Connors (Bill Murray), prezentator al rubricii Meteo la o televiziune cvasi-anosta, traieste aceeasi zi, intr-un mod inexplicabil. Acest aspect il ajuta sa o cunoasca mai bine pe noua lui colega Rita (Andie MacDowell). In aceasta bucla temporala, are ocazia sa se revada (mai bine spus, sa fie vazut de) cu un fost coleg de liceu, Ned Ryerson (Stephen Tobolowsky), care este vanzator de asigurări.

The Apartment (Apartamentul)

An Regia IMDb Gen
1960 Billy Wilder 8,3 comedie romantică

Actori principali: Jack Lemmon, Shirley MacLaine, Fred MacMurray

C.C. Baxter, funcționar la Sauvegarde, o mare companie de asigurări, încearcă să avanseze împrumutând apartamentul superiorilor săi, care-și aduc aici iubitele. Totul, însă evoluează spre complicaţii, dar şi o poveste… romantică.