Sari la conținut

Când BING… bang

Titlul nu are, nici pe departe, vreo conexiune cu celebra teorie evoluţionistă, dar nici cu îndrăgitul serial cu sclipitorul fizician (teoretician, sic) Sheldon Cooper, ci cu Chandler Muriel Bing, unul dintre cele mai iubite personaje din cinematografie. Evident că această simpatie a publicului s-a îndreptat într-o foarte mare măsură asupra actorului care l-a întruchipat, Matthew Langford Perry. Dovadă stau multitudinea de postări pe reţelele de sociale cauzate de trista veste a dispariţiei lui. Conform IMDb, iniţial, unul dintre cei care au fost abordaţi pentru rolul Chandler a fost Jon Favreau, dar cred că sunt în asentimentul majorităţii că nu ar fi putut da acel şarm tipic lui Perry. De altfel, Matthew Perry a avut audiţia pentru rol într-o vineri, iar de lunea următoare şi-a început munca.

Prietenos din fire (cu Jennifer Aniston a fost prieten cu multă vreme înainte de serial, în timp ce pe Courteney Cox a ajutat-o să facă din Monica personajul care a devenit în serial), cvasi-zâmbitor, a avut totuşi acel punct nevralgic, adicţia la droguri, recunoscând că abia își amintea că a filmat trei sezoane (sezoanele 3-6) ale serialului, din cauza acestei dependențe. De altfel, Matthew Perry a dezvoltat o dependenţă de alcool, dar pentru a o diminua, a devenit dependent de pastile Vicodin. Şi, totuşi, pentru noi spectatorii, prestaţia lui a fost ceea ce a trebuit, nebănuind o astfel de circumstanţă. Deşi, atrăgător, cu mult lipici la femei, Perry nu a fost căsători niciodată, ultima relaţie încheind-o în 2021.

Tot IMBb-ul menţionează că, apreciat fiind pentru inteligența şi sarcasmul său, multe din glumele lui au fost incluse în serial. De altfel, creatorii serialului nu aveau planuri prea mari privitoare la personajul Chandler Bing care, alături de Phoebe Buffay, trebuiau să aibă caracter secundar. Însă, ambii actori au determinat schimbarea de planuri, în cel mai bun şi inspirat mod. Atât, Matthew Perry, cât şi Lisa Kudrow, dar şi Matt LeBlanc sunt cei trei reprezentanţi ai zodiei Leului, din distribuţia principală.

Deşi serialul rula pe ecranele televizoarelor şi în România, nu am fost captat, la acel moment de acest tip de show, evitând în acea perioadă vizionarea de seriale (abia îl „lăsasem în urmă” pe „Seinfeld„), desigur, ştiam de serial, sora mea fiind fană. L-am remarcat, însă, pe Matthew Perry în simpatica comedie „Tango în trei„, unde alături de Neve Campbell (cunoscuta „scream-eriţă”) şi Oliver Pratt, face un rol amuzant. De asemenea, mi-a plăcut în cele două filme „Cât îmi dai ca să te împușc?” şi „Cât îmi dai ca să împușc din nou?„, unde îi „dă replica” lui Bruce Willis. Perioada pandemiei a fost cea care mi-a dat ocazia să fac binging serialului „Friends” şi am făcut… super-binging, fiind ca toţi fanii, tristuţ că s-a încheiat (deşi au trecut mulţi ani).

Deşi a fost cel mai tânăr dintre cei şase prieteni, iată că este primul care a ieşit din scena vieţii, oricare dintre noi având minima satisfacţie că l-a revăzut în „Friends: The Reunion„.