Sari la conținut

Românii au…

Când încep un articol cu un astfel de titlu evaziv, aş fi tentat, ca cititor, să las liberă imaginaţia-mi semantică să realizeze tot felul de propoziţii. Voi lega, însă, aceste rânduri, de articolul anterior, făcând trimitere la unul din puţinele show-uri autohtone dragi mie: „Românii au Talent”, care a debutat aseară.

Totuşi, nu despre reprezentaţiile pe care le-am văzut mi-am propus să discut; evident, fiind destul de variate, au fost unele care mi-au plăcut mai mult sau mai puţin. Nici despre talentul celor care au participat; puţine din numerele respective mi s-ar fi putut potrivi, dacă aş fi vrut să le fac şi eu, fie din lipsa acelui talent, fie din lipsa antrenării.

Am fost curios să văd cum reacţionează pe Facebook, în general, lumea, după această primă seară (paranteză necesară: cred că nu sunt singurul care, dincolo de faptul că se bucură că vor fi două emisiuni pe săptămână, nu înţelege de ce va fi în zilele de luni şi nu în altă zi din weekend – sâmbătă sau duminică – ori, măcar, mai spre mijlocul săptămânii). La celelalte ediţii remarcam un procent destul de mare (vreo 20%) de comentarii răutăcioase ale multor „experţi”. Doar, noi, românii, ne pricepem la orice nu profesăm: fotbal, tenis, politică (la politică, din păcate, nici politicienii noştri nu se pricep, decât să o adapteze intereselor lor…). Seara trecută am fost plăcut suprins să constat, prin multititudinea de mesaje lansate, aproape instantaneu, la câte o postare a celor de la Pro TV, că „haterii” erau mult, mult mai puţini; dacă mă risc să dau un procent, cred că era sub 5%.

Închei acest articol, uitându-mă pe geam: parcă e frumoasă lumea chiar şi când este un peisaj anost, cauzat de albul zăpezii; e adevărat, se vede mai frumos zăpada de după perdeaua cu flori…